4 oktober 2009
13:30

Eksjö HC

Referat: Nässjö HC - Eksjö HC

Eksjö förlorade idag sin andra raka match när man spelade borta mot Nässjö HC. Man hade ledningen en bit in i tredje men några individuella misstag gjorde att NHC kunde vinna med 7-5.

Nässjö piggast i första
Precis som senast lagen möttes startade Nässjö HC bäst. Tidigt box play för Eksjö som man klarade av relativt bra bäddade för att Kristoffer Johansson kunde ge bortalaget ledningen med 0-1 efter fem minuter. Nässjö svarade snabbt med att kvittera till 1-1 bara minuten senare genom Oskar Karlsson. Sent i perioden tog man också rättvist ledningen med 2-1 efter mål utav den kvicke Viktor Engdahl. Sedan får man även 3-1 efter ett mycket tveksamt domslut där Marcus Göth slår in pucken då Niklas Viberg redan har den mellan benskydden. Slutsignalen ljuder också samtidigt vilket gör domslutet ännu mer osäkert.

Bättre spel utav Eksjö
EHC rivstartade i den andra perioden och Viktor Dahlsten kunde lägga in reduceringen 3-2 efter endast en dryg minut. Lagen bytte nu chanser med varandra och fick spela både power -och box play. Just power play skulle gynna Nässjö sju minuter in i perioden då Jonathan Neij smäller upp 4-2 i nättaket snyggt framspelad utav Oskar Karlsson. Dahlsten kan sedan lite turligt reducera Nässjös ledning till 4-3 när han vallar pucken in i mål via målvaktens benskydd.

Misstagen fällde avgörandet
Eksjö knöt näven och gick ut för att vända på matchen i den sista perioden. Det gav resultat direkt då Jonathan Rytting blåser förbi hela Nässjöförsvaret och via en backhand kan lägga in 4-4. Spel fyra mot fyra gynnade sedan Eksjö då samme Rytting återigen tog en lång resa och distinkt pricksköt in ledningsmålet 5-4 för EHC. Matchen stod nu och vägde men kvitteringen skulle komma. Marcus Göth kunde utan hjälp fixa 5-5. 6-5 kommer också då Eksjöbackarna går bort sig rejält och lämnar en helt fri John Pettersson som i stort sett stängde matchen. Eksjö gjorde ett sista försök genom att plocka ut Niklas Viberg ur kassen men det gick som det oftast gör, mål för det andra laget.

Summering
Med tanke på att Eksjö idag saknade spelare som Samuelsson, Blixt, Magnusson, Raaby, Ahlstedt, Åhman med flera så ska man vara nöjda med insatsen. Första perioden är Nässjö klart bättre men sedan växer man in i matchen och tätar till försvaret relativt bra. Offensiven funkar riktigt bra då målproduktionen inte är fy skam under träningsmatcherna såhär långt. Domaren hade väl inte en utav sina bättre dagar och borde dömt bort Nässjös 3-1 mål då signalen ljöd och det konstigt nog inte blev någon ny tekning. Hur som helst så spelar Nässjö riktigt bra med tanke på deras orutinerade lag. Om en vecka är det seriepremiär mot Gislaved för J20 och HC Dalen för J18.

Matchens bästa spelare i Eksjö

1. Kristoffer Johansson
Gör ytterligare en nämnvärd insats. Mycket bra i box play och fick även idag sätta en kasse.

2. Niklas Viberg
Fick lite utav en revansch jämfört med gårdagens match. Spelade stabilt och gjorde flertalet kvalificerade räddningar.

3. Jonatan Rytting
Visar även idag vilket snabbhet och aggressivitet killen har. Fick några ord utav Jonathan Neij i Nässjö om hur dålig han var, Rytting kontrade med att göra två mål och var även nära ett tredje.

Nässjö HC - Eksjö HC 7-5 (3-1, 1-2, 3-2)